Junak

NAŠE PRIČE

Početak

NAŠE PRIČE

Kina je po mnogočemu posebna zemlja. Geografski gledano, ona je jedna od najvećih zemalja svijeta, a po broju stanovnika nadmašuje sve druge zemlje. Njeni su stanovnici u istoriji učinili mnoga velika djela. Sagradili su veličanstveni Kineski zid, jednu od najvećih građevina u istoriji čovječanstva. Imali su i flotu velikih brodova koje su sagradili carevi Yonglo i Xuande iz dinastije Ming. Ta je flota bila tako velika da se idućih 500 godina flota nijedne druge zemlje nije mogla mjeriti s njom. Na čelu te velelepne flote bio je admiral Zheng He.

Replika

JEDNOG BRODA

Nastavak

NAŠE PRIČE

Neki smatraju da je on bio predstavnik moćne, ali miroljubive zemlje koja je druge narode željela upoznati sa svojom kulturom.

U razdoblju od 1405. do 1433. Zheng He sedam je puta krenuo na velika putovanja u daleke zemlje. On je stizao do Dalekog istoka i obala Indijskog okeana, a stigao je čak i do istočne Afrike.

U zapisima koji potiču iz vremena dinastije Ming stoji da su brodovi Zheng He-ove flote bili izuzetno veliki — neki od njih bili su dugački preko 136 metara, a široki gotovo 56 metara. Replika takvog broda postoji u našem restoranu u razmjeri 1:100. Zheng He-ova flota je imala čak 62 broda te veličine!

Upoznajte

NAŠ TIM

Riječ o našem

ŠEFU KUHINJE

Zhou Xiaofeng završio je Višu školu za profesionalnog kuvara u Zibo, regija Shandong. Tokom studija isticao se kao jedan od najboljih u generaciji. Učestvovao je na nacionalnim kuvarskim takmičenjima i više puta osvajao zlatnu medalju.

Prije dolaska u Crnu Goru stekao je bogato, dvadesetogodišnje radno iskustvo u restoranima i hotelima od 4 i 5 zvjezdica u Kini. Zbog kape Chefa u Zheng He-u odlučio je da napusti Kinu i svojim kulinarskim umijećima oduševi ljude u ovom kutku Evrope.

Svaka regija u Kini ima određene specificnosti u ukusima. Karakteristike regije Shandong iz koje dolazi naš Chef jeste da su ukusi blagi, i da se dosta jede riba. Upravo zbog toga, Zhou insistira na blažim ukusima, koji odgovaraju Evropljanima nenaviklim na jake ukuse i začine.

Na našem meniju nalaze se jela iz svih oblasti Kine, prilagođena stilu našeg kuvara.

Zhou Xiaofeng

Šef kuhinje restorana Zheng He

MARKO BULATOVIĆ

SUVLASNIK / CEO

ZLATKO JOVANOVIĆ

GLAVNI BARMEN / SUPERVIZOR

PERO KEKOVIĆ

SUVLASNIK

ZHENG HE

DOĐITE DA SE UPOZNAMO

MARIJA BALJEVIĆ

BARMEN
logo 812x192-01

Vojvode Maša Đurovića 31, City Kvart, Podgorica

Svakog dana: 08.00 – 24.00

Kontakt:

+382 20 223 551

2017 Restoran Zheng He. Sva prava zadržana.